Volontiranje u Parkovima Hrvatske

hr  en  
AdresaPristanište 2
20226 Goveđari - Mljet
Croatia
Tel/Mob+385 20 744 041Webwww.np-mljet.hr

Foto amater

Zaljubljenik ste u fotografiju i prirodu? Provedite tjedan dana na Zelenom otoku i donesite dašak umjetnosti u naš Park! Ovisno o dobu godine, imat ćete priliku dokumentirati živi svijet, aktivnosti u Parku, običaje i tradiciju, kulturne spomenike ili razna događanja. Provodit ćete vrijeme na otvorenom u očaravajućim krajolicima  Parka kroz šetnju šumom, vožnju brodicom ili biciklom oko Jezera, upoznavajući naselja i njihove stanovnike, otkrivajući čari otočnog života. Svojim doprinosom moći ćete ostaviti trajni trag vašeg boravka u Parku kroz fotografije koje će krasiti naše publikacije u zemlji i svijetu.

Opis posla Foto amatera

Volonter će na području Parka vlastitom fotografskom opremom fotografirati živi svijet, kulturnu baštinu, krajolik, događanja i aktivnosti. Oprema se mora sastojati minimalno od jednog DSLR foto aparata s objektivom. Ovisno o periodu godine, volonter će se koncentrirati na specifične zadatke, poput fotografiranja proljetne cvatnje orhideja ili ljetnih manifestacija. .

Sudionici ovog programa potpisat će izjavu o ustupanju napravljenih fotografija Nacionalnom parku Mljet te ih dostaviti u kratkom roku nakon završetka programa.

Koliko je volontera potrebno

2

Kada se može volontirati

Svibanj 20.-27.5.; kolovoz 5.-12.8.

Koje je radno vrijeme volontera

Šest radnih dana u tjednu (od ponedjeljka do subote), šest sati dnevno.

Koje kvalitete volonter treba imati

– Poznavanje rada sa DSLR fotografskim aparatima
– komunikativnost
– sklonost timskom radu

Koje jezike volonter treba znati

Poznavanje stranih jezika nije potrebno. U slučaju da je volonter strana osoba potrebno je poznavanje engleskog jezika zbog sporazumijevanja s djelatnicima Parka.

Mogućnost volontiranja za osobe s invaliditetom

Posao nije prikladan za volontiranje osoba s invaliditetom.

Gdje volonteri rade

Na terenu na području Parka. Točne lokacije će se određivati na temelju dnevnih rasporeda koje će određivati predstavnici Parka.

  opis_NP_Mljet_1  opis_NP_Mljet_2

  opis_NP_Mljet_4  opis_NP_Mljet_3

Smještaj

Smještaj je osiguran i besplatan. Volonteri će se smjestiti u zgradi Kulijer u vlasništvu Parka. Na raspolaganju je 7 soba sa krevetima na kat, WC-i, tuševi, kuhinja, dnevni boravak. Zgrada je udaljena 2 km od naselja Pomene u kojem je jedini hotel na otoku, nekoliko restorana i dvije trgovine koje su otvorene tijekom ljetnog razdoblja.

Mljet - smještaj

Prehrana

Prehrana je besplatna i osigurana – osoblje Parka će volonterima nabavljati i dostavljati namirnice za samostalnu pripremu ili će im alternativno osigurati besplatni obrok u lokalnom hotelu.

Prijevoz

Lokalni prijevoz unutar Parka je osiguran. Putne troškove dolaska i odlaska iz Parka volonteri snose sami.

Što volonteri mogu raditi kada ne volontiraju

– planinariti, pješačiti ili voziti bicikl na preko 40 km markiranih i označenih staza
– iznajmiti kajake i kanue za vožnju po jezerima
– roniti samostalno ili pod stručnim nadzorom instruktora u školi ronjenja u Pomeni
– iznajmiti skuter ili automobil u Polačama te njima posjetiti ostatak otoka i pogledati mnoštvo znamenitosti
– odmarati se i družiti s kolegama volonterima, osobljem Parka i posjetiteljima Parka i otoka u brojnim restoranima i konobama u kojima se mogu kušati lokalni specijaliteti

Zašto volontirati u našem Parku

– kroz volontiranje možete steći nova iskustva i ojačati svoje komunikacijske vještine
– upoznat ćete posjetitelje, lokalno stanovništvo i Javnu ustanovu općenito, kao i djelatnike iste te proširiti svoju društvenu mrežu upoznavanjem novih ljudi
– upoznat ćete ljepote i posebnosti Parka i otoka u cjelini
– sudjelovat ćete u radu na otvorenom u jednom jedinstvenom okruženju
– surađivati ćete s djelatnicima Parka (čuvarima prirode, informatorima, turističkim vodičima) i naučiti o upravljanju zaštićenim područjem
– moći ćete uživati u prirodi, suncu i moru, opuštati se na plaži ili se baviti sportskim aktivnostima, kao što su plivanje, ronjenje, biciklizam, veslanje, trčanje, planinarenje, …

Zainteresirani?

Sve što trebate napraviti jest ispuniti formular.Nacionalni park će Vam se povratno javiti s više informacija ili Vas prijaviti za volontiranje ukoliko ste zainteresirani (i ukoliko ima slobodnih mjesta)!