Dan planeta Zemlje: čarobne fotografije Krke uhvaćene pogledom zaposlenika Parka

22.04.2021.

Uživajte u bogatoj virtualnoj fotogaleriji koju su djelatnici Nacionalnog parka „Krka“ priredili u povodu međunarodnog Dana planeta Zemlje.

„Krka očima djelatnika“ promotivna je kampanja kojom se Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove godine pridružila obilježavanju međunarodnog Dana planeta Zemlje. Krka je nepresušan izvor inspiracije brojnim svjetskim putnicima i zaljubljenicima u prirodu, ali i lokalnim stanovnicima i zaposlenicima JU „Nacionalni park Krka“. Upravo stoga što Krku promatraju svakodnevno, zaposlenici JU „NP Krka“ sudjelovali su u promotivnoj akciji kako bi pokazali raskošne detalje rijeke koji većini posjetitelja ostanu skriveni.

„Vjerujemo kako će predivni prizori neotkrivenih kutaka u Nacionalnom parku 'Krka' privući brojne posjetitelje željne odmora u zaštićenoj prirodi, potaknuti ih da isplaniraju svoj dolazak i nadahnuti ih da prođu njegove pješačke staze ili biciklističke rute kroz jedinstvene prirodne vrijednosti“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica te dodala: „Zahvaljujem zaposlenicima koji čuvaju biser svjetske prirodne baštine i koji su aktivno sudjelovali u promociji NP 'Krka' preko virtualne izložbe.“

Fotografije biljnog i životinjskog svijeta, Bilušića buka, Burnuma, Manojlovca, srednjovjekovnih utvrda, Roškog slapa, Visovca i Skradinskog buka pogledajte u virtualnoj fotogaleriji.

Svaki posjet Parku jedinstven je doživljaj, a proljeće je vrijeme kada sve češće boravimo na otvorenom. Izleti brodom, biciklističke rute, poučno-pješačke staze i vidikovci Nacionalnog parka „Krka” omogućuju istinski doživljaj, svim osjetilima, prirode i njezinih očaravajućih krajolika, neposredan uvid u bogatstvo flore i faune vodenih i kopnenih staništa. Radno vrijeme Parka je od 8 do 18 sati, a do kraja travnja ulaz za djecu i mlade do osamnaest godina, u pratnji roditelja ili staratelja, besplatan je.

Obilježavanjem Dana planeta Zemlje javnost se nastoji osvijestiti o opasnostima koje prijete životu na Zemlji te o potrebi zaštite okoliša i očuvanja biološke raznolikosti i uvjeta koji omogućuju skladan suživot čovjeka i prirode. Svakodnevnim odgovornim ponašanjem možemo doprinijeti očuvanju biološke raznolikosti, koju ostavljamo u zalog budućim generacijama.

Osvježi sadržaj
vrh stranice