Održana završna konferencija projekta Geo priče UNESCO geoparka

18.01.2022.

U utorak 28.12.2021. godine održana je završna konferencija projekta Geo priče UNESCO geoparka. Održana je na Eko točki Jankovac, istom mjestu gdje je i prije četiri godine održana početna konferencija spomenutog projekta.

U utorak 28.12.2021. godine održana je završna konferencija projekta Geo priče UNESCO geoparka. Održana je na Eko točki Jankovac, istom mjestu gdje je i prije četiri godine održana početna konferencija spomenutog projekta.

Tim povodom djelatnici Parka prirode Papuk okupili su uvažene goste poput stručnih suradnika na projektu, predstavnike jedinica lokalne samouprave s područja Papuka, kao i sve ostale zaslužne za uspješnu provedbu projekta.

Projekt Geo priče UNESCO geoparka obuhvatio je ulaganje na nekoliko lokacija koje su tematski povezane u jednu cjelinu – kategoriju ulaganja. Od posjetiteljske infrastrukture i sadržaja izgradio se i opremio Geo info centar u Voćinu, adaptirala i opremila dvorana u Kući Panonskog mora, montirani su elemenati Adrenalinskog parka Duboka, rekonstruirana je cesta Slatinski Drenovac – Jankovac – Granica županije te opremljeno ukupno 6 vidikovaca.

„Sve ovo i još brojna ulaganja u outdoor turizam nabavom brdskih i električnih bicikala, novi autobus, promocija kroz nastupe na međunarodnim sajmovima, izrada novih suvenira te marketing plan rezultirali su višestrukim porastom broja posjetitelja od početka projekta na ovamo. Zahvalio bih svima koji su sudjelovali na projektu, od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje -SAFU pa sve do pojedinaca koji su svakodnevno ulagali napor kako bismo uspješno završili projekt“ – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk.

Projekt Geo priče UNESCO geoparka KK.06.1.2.01. najznačajniji je projekat Javne ustanove Park prirode Papuk. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Papuk, a projektni partner je Županijska uprave za ceste Virovitičko – podravske županije. Projekt je odobren za sufinanciranje iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.’, prijavljen na poziv „Promicanje održivog korištenja prirode baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA, agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta s neprihvatljivim troškovima je 90.090.587,54 kn, dok iznos ukupnih prihvatljivih troškova iznosi 77.238.120,20 kn, a od toga 85%, odnosno 65.652.402,17 kn financirano je bespovratnim sredstvima EU.

Osvježi sadržaj
vrh stranice