Volonterska akcija! Pomozi obnoviti livadu

18.09.2020.

Volonterska akcija poravnavanja livade, u svrhu obnove vlažnog staništa, održat će se u sklopu proslave Dana Parka prirode Vransko jezero, 3. listopada 2020. godine s početkom u 9:00 sati.

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero u suradnji s Udrugom Biom započela je s projektom očuvanja vlažnih livada na Vranskom jezeru. Cilj projekta je obnoviti vlažnu livadu na Vranskom jezeru koja je ugrožena zarastanjem te zajednički izraditi plan za dugoročno upravljanje vlažnim livadama. Projekt financira EuroNatur, neprofitna zaklada utemeljena s ciljem zaštite europske prirodne baštine. Kroz projekt se provode aktivnosti košnje, ručnog uklanjanja nepoželjne vegetacije kojom vlažna livada zarasta, stvaranje zelene barijere presadnjom i poravnavanje grbavog i degradiranog terena te će se izraditi plan košnje i održavanja vlažnih livada Vranskog jezera.

 

Volonterska akcija poravnavanja livade održat će se u sklopu proslave Dana Parka prirode Vransko jezero. Okrjepa za volontere će biti osigurana te će volonteri biti nagrađeni ulaznicama u adrenalinski park koji se nalazi u neposrednoj blizini info centra Crkvine u Parku prirode Vransko jezero. Ponesite dovoljno vode te obuću s kojom možete raditi u blatu!

Zainteresirane volontere molimo da se prijave najkasnije do 1. listopada do 12 sati na email [email protected] ili telefon 023/383-181!

Više informacija o volonterskoj akciji možete pročitati na web stranici Parka, na sljedećem linku: http://www.pp-vransko-jezero.hr/hr/volonterska-akcija-pomozi-obnoviti-livadu/.

Osvježi sadržaj
vrh stranice