Volontiranje u Nacionalnom parku Mljet

13.12.2021.

Prijave za volonterske programe u NP Mljet za 2022. godinu su otvorene.

NP Mljet i u 2022. godini održava volonterske programe. Programi koji će se održati su sljedeći: graditelji planinarskih putova, čistač mljetskih uvala, istraživač mišljenja, foto amater, restaurator suhozida – čuvar prošlosti i njegovatelj tradicijskog bilja.

Restaurator suhozida je program nastao s ciljem obnove postojećih suhozidnih struktura u Parku koje predstavljaju tradicijsku baštinu otoka Mljeta te će doprinijeti očuvanju vještine obnove suhozida. Umijeće suhozidne gradnje od 2016. godine uživa zaštitu kao nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Program Njegovatelj tradicijskog bilja je kreiran za volontere koji žele provesti vrijeme u NP Mljet u sadnji i očuvanju tradicijskog bilja u sklopu Parka. Mljet je prepoznat kao zeleni otok, jedan je od otoka s najbujnijom vegetacijom na Jadranu. Njegovanje tradicijskog bilja našeg otoka utječe na sklad krajobraza i čini jedinstven ugođaj.

Volontiranje je odlična prilika da ojačate timski duh, steknete nova poznanstva, pa čak i buduće prijatelje ili suradnike.

Osvježi sadržaj
vrh stranice